Studiekeuzeadvies

U wenst uw kind een goede start in het leven. Een leven waarin ze gelukkig zijn, omdat ze dagelijks bezig kunnen zijn met hun talenten. Een goede studiekeuze is dan erg belangrijk.

1 op de 4 studenten stopt vanwege verkeerde studiekeuze

Wist u dat 1 op de 4 schoolverlaters hun studie stoppen, omdat ze niet de juiste studiekeuze hebben gemaakt?
Behalve de teleurstelling heeft het ook financiële gevolgen. Elk studiejaar kost het nodige, vooral als de studiefinanciering wordt omgezet naar een lening.


En wist u dat (volgens onderzoek van ResearchNed) 85-90% van de scholieren een juiste studiekeuze maken wanneer deze is gebaseerd op:

  • Persoonlijke gesprekken, zoals een studiekeuzegesprek.
  • Inzichten in interesses, capaciteiten en talenten.

Een goed beeld van talenten en drijfveren

Studie in Balans begeleidt jongeren met het maken van studiekeuzes op alle niveaus (MBO, HBO, WO). Daarbij gaat het ons niet alleen om het maken van gecertificeerde testen, maar juist om het keuzeproces!

Uw kind krijgt een goed beeld van talenten en drijfveren, waardoor ook keuzes voor een vervolgstudie of keuzes in de toekomstige loopbaan veel beter gemaakt kunnen worden.

Kom langs voor advies

Kom vrijblijvend met uw zoon of dochter bij ons langs voor een kennismakingsgesprek. We leggen u in drie kwartier uit hoe we werken en wat het resultaat is van een studiekeuzeonderzoek bij Studie in Balans. Uiteraard kunt u uw vragen ook stellen via ons contactformulier of door te bellen naar 085 - 2738316

Neem contact op