Over Studie in Balans

Er is niet te voorspellen wat jij je hele leven gaat doen. In loopbanen speelt toeval een rol en je bent voor meerdere functies geschikt. Onverwachte kansen doen zich voor en je kunt van de ene positie naar de andere doorstromen. Het is dan ook voor velen moeilijk te bepalen welke kant ze op willen en wat hun uiteindelijke doel is.

Toch is er een gedegen manier om hier achter te komen.

Zo werken wij met testen die we op verschillende niveaus (MBO, HBO en WO) af kunnen nemen, waardoor we een uitgebreid beeld van iemand krijgen. Je competenties, talenten, interesses en desinteresse worden duidelijk en met deze gegevens kunnen wij je een goed beeld geven over wat bij jou past.

Daarnaast werken wij niet alleen met testen, maar ook met coachgesprekken. Wij hebben een achtergrond in de assessmentwereld en weten uit ervaring nog meer informatie over jou op tafel te krijgen. Een test is een test, je krijgt pas echt de juiste informatie wanneer je de resultaten op een goede manier analyseert.

Aspecten die uit de testen nog niet naar boven zijn gekomen, weten wij in het gesprek te benoemen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kom langs voor een vrijblijvend gesprek met een van onze coaches en ervaar zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.


Neem contact op

 

Het Studiekeuzeadvies team

Studiekeuze adviseur Rene

Rene van Essen

Ik vond het lastig om een voorstelling te maken van welke rol ik in de werkende samenleving zou gaan vervullen. "Wil ik nou met mensen werken of bijvoorbeeld toch de logistieke sector in".....

Door het ontdekken van mijn competenties en interesses heb ik de juiste studiekeuze kunnen maken. De keuze voor de studie HRM heeft mij veel persoonlijke groei gebracht en door het uitoefenen van het HR-vak vindt er dagelijks ontwikkeling plaats.

Ik haal energie uit het in beweging brengen van mensen in de juiste richting. Ik heb in het verleden verkeerde studiekeuzes gemaakt en dat is een van de redenen dat ik mijn kennis en ervaring inzet om mensen te begeleiden in het maken van de beste studiekeuze.

Studiekeuze adviseur Nadjezjda

Nadjezjda de Keijzer

Om je dromen waar te maken moet je wel eerst wakker worden.

Vroeger wist ik eigenlijk nooit wat ik wilde. Ik was er eigenlijk ook nooit zo mee bezig. Maar ja uiteindelijk moet je een studiekeuze maken… En die was niet makkelijk… Want ik vond zo veel  leuk en er was ook zoveel keuze!

Ik heb toen maar besloten om voor Recreatie en Toerisme te gaan. Uiteindelijk heb ik die opleiding succesvol afgerond om vervolgens nog een Middle Management opleiding te volgen. 

Inmiddels ben ik alweer bijna 20 jaar aan het werk en heb ik op divers gebied ervaringen opgedaan. Nu ben ik loopbaanadviseur omdat ik graag met mensen werk en het inspirerend vind om ook jongeren inzicht te geven in talenten en mogelijkheden.

Studiekeuze adviseur Gul

Gul Hanim Hayta

Ik vond het erg lastig om een studiekeuze te maken. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik in het buitenland gewoond, waardoor mijn vooropleiding niet direct aansloot op het onderwijssysteem in Nederland. Ik wilde van alles maar was me niet bewust van mijn interesses en capaciteiten. Ik heb in die tijd veel zelf moeten opknappen. Achteraf had ik graag zelf studiekeuzeadvies gehad.

Jongeren zijn de toekomst. Een bijdrage leveren aan het oplossen van hun problemen is voor mij dankbaar werk en zie ik als een investering in de toekomst van ons allemaal.

Studiekeuze Adviseur Grenet

Grenet Deuzeman

Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om een studiekeuze te maken. Op de middelbare school had ik nog geen idee.  Ik wist alleen dat ik contact met mensen wilde en niet de hele dag achter een bureau wilde zitten. 

Ik kwam er niet echt uit en besloot hetzelfde te kiezen als een vriendin van mij, Mode en Kleding. Gedurende de opleiding had ik al het idee dat dit het ook niet echt was, maar ik wist ook niets beters dus ik heb het  afgemaakt. Na deze opleiding moest ik weer een nieuwe keuze maken, maar ik wist het nog steeds niet.

Na lang wikken en wegen koos ik journalistiek, maar daar werd ik uitgeloot. Achteraf was dat goed want het past helemaal niet bij mijn talenten.  Uiteindelijk heeft het nog een aantal jaren geduurd voordat ik er echt uit was en heb ik alsnog een HBO studie Personeel en arbeid met als specialisatie loopbaanbegeleiding gedaan. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om te weten wat je talenten en drijfveren zijn en daar een studie bij te kiezen. Zodat je daarna het werk kunt doen wat bij je past en je met plezier naar je werk gaat.

Studiekeuzeadviseur Margot Brouwer

Margot Brouwer

Nieuwe ervaringen opdoen, dat is altijd mijn belangrijkste drijfveer geweest. Tijdens de studie, HBO studie- en beroepskeuzeadvies, wilde ik nooit hetzelfde bijbaantje. Ik deed verkoopwerk op de Pasar Malam in Den Haag, assisteerde bij de Radio Noord tour, hakte een spuitcabine schoon bij Scania, enquêteerde voor het NIPO.

Ik werkte in magazijnen als orderpicker, bediende op bruiloften, maakte kantoren schoon, pakte pagers in, bakte uitsmijters voor postbodes, deelde flyers uit in een Katrien Duck pak, enz enz. Als consulent ging ik het liefst op bedrijfsbezoek om overal te kijken en verschillende mensen te ontmoeten.

Inmiddels heb ik twintig jaar ervaring in mijn vakgebied. Nu vind ik het leuk om al deze praktijkkennis in te zetten bij jongeren die starten met hun loopbaan en niet weten wat ze moeten kiezen. De belangstelling voor mensen en werk is altijd gebleven.

Studiekeuzeadviseur Maarten van Helden

Maarten van Helden

“Na het voortgezet onderwijs is je studiekeuze vaak je eerste richtingbepalende keuze. Je staat voor de enorme klus een beslissing te nemen die enorme invloed heeft voor het verloop van je leven. Daar kun je je maar beter goed op voorbereiden. Toen ik na het VWO voor dezelfde keuze stond had ik wel een beetje koudwatervrees. Ik had een brede belangstelling: muziek, sport, scheikunde, talen. Het kon echt alle kanten op. Na een gevarieerde loopbaan in de horeca, industrie, ICT en gehandicaptenzorg ben ik als zelfstandig loopbaanadviseur aan de slag gegaan: anderen helpen met de keuzes die ik zelf veelal alleen heb gemaakt. Deze ervaringen wil ik graag inzetten om jonge mensen te helpen een goede keuze te maken bij hun opleiding.”